Top 5 beste en meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency broker 2020

Beste cryptocurrency brokers 2020! Bij een cryptocurrency broker kun je cryptocurrencies kopen en verkopen en dat is vandaag de dag steeds makkelijker! Ook groeit het aanbod snel en komen er vandaag de dag nog steeds nieuwe platformen bij. Maar daar houdt het niet op, want de bestaande platformen zijn ook nog steeds druk in de weer om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Zo heeft Bitvavo onlangs haar tradingfees weer verlaagt en is Coinmerce met een volledige redesign gekomen. 

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Cryptocurrency Brokers vergelijken
Table of Contents
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top
   

  De 5 Beste cryptocurrency brokers 

  Alleen met deze toestroom van nieuwe platformen wordt natuurlijk ook de keus steeds moeilijker. Want voor welke cryptocurrency kies je dan en wat zijn belangrijke factoren om op te letten?

   

  Als je het ons zou vragen is het belangrijk te kijken naar de volgende 5 factoren:

  • Betrouwbaarheid;
  • Handelskosten;
  • Gebruiksgemak
  • Aanbod van verschillende cryptocurrencies;
  • Gebruikerservaringen;
  • Klantenservice.
  Handleiding Bitvavo 2020

  Bitvavo

  Het mooie aan dit Cryptocurrency platform is dat het zowel een broker-, als een exchange-functie heeft, maar dat ze gebruik maakt van een fee structuur die we vaak tegenkomen op cryptocurrency exchanges. Oftewel zijn de kosten doorgaans veel langer bij een exchanges dan bij een broker. Oftewel is dit bij Bitvavo niet het geval en kan ze zich met trots de goedkoopste cryptocurrency Broker/Exchange van Nederland noemen! Alle 50 aangeboden cryptocurrencies kunnen dan ook tegen een maximaal tarief van 0.25% verhandeld worden. 

  Naast deze lage tarieven is Bitvavo ook erg makkelijk in gebruik. Zo kun je zeer snel en eenvoudig geld storten, maar ook zo weer overmaken naar je eigen bank en/of cryptocurrency wallet-adres. Ook de Nederlandse helpdesk is zeer zeker een pluspunt. Wat natuurlijk ook erg handig is voor als je net begint met Cryptocurrencies en wat extra hulp kunt gebruiken.

  De ervaren gebruikers kunnen hun hart ophalen door de aangeboden exchange functionaliteiten, die absoluut niet onder doet aan een gewone cryptocurrency exchange. Kortom dit platform is zeer geschikt voor zowel de ervaren en onervaren gebruiker. 

   

  Maak direct een account aan bij Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis.

   

  Voordelen Bitvavo

  • De eerste € 1000 handel je gratis
  • Lage handelskosten van maximaal 0.25%
  • Snel geld terugboeken op je rekening.  
  • Zeer gebruiksvriendelijk.

  Nadelen Bitvavo

  • Zeer beknopt aanbod aan verschillende cryptocurrencies 5o in totaal;
  • Telefonische support niet mogelijk. 

  Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze Bitvavo review. Extra hulp nodig bij het registreren bij Bitvavo? Klik dan direct door naar onze Bitvavo Handleiding

  Bitcoinmeester

  Als we kijken naar Bitcoinmeester en als er wordt gesproken over Bitcoinmeester gaat het veelal over het zeer grote aanbod aan cryptocurrencies. Oftewel onderscheid Bitcoinmeester zich van de overige cryptocurrency brokers door het enorme aanbod. Op dit moment worden er zo’n 200 verschillende cryptocurrencies aangeboden. Het nadeel is wel dat het aankopen van deze verschillende munten, los van het feit dat dit zeer makkelijk te doen is, veel duurder is dan bijvoorbeeld bij Bitvavo. Daar je bij Bitvavo 0.25% betaalt, kan dit bij Bitcoinmeester oplopen tot wel 2%. 

   

  Maak direct een account aan bij Bitcoin Meester!

   

  Voordelen Bitcoin Meester

  • Zeer groot aanbod +200;
  • Veel betaalmethoden waar uit gekozen kan worden; 
  • Klantenservice in het Nederlands;
  • Rente over je stablecoins oplopend tot 3% per jaar.

  Nadelen Bitcoin Meester

  • Dure fees oplopend tot 2%;

  Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze Bitcoinmeester review. Extra hulp nodig bij het registreren bij Bitcoinmeester? Klik dan direct door naar onze Bitcoinmeester Handleiding

  Coinmerce

  De nummer drie op onze lijst heeft onlangs haar volledige platform in een nieuw jasje gestoken en kan wat ons betreft nu zeker meedraaien aan de top van de Nederlandse en Belgische cryptocurrency brokers. Aan alle functionaliteiten is gedacht. Uitgebreide betaalmogelijkheden, stop en limit orders en ga zo maar door. Wat dan betreft verschilt deze broker niet zo veel van de bovenstaande. Ook qua assortiment is het een gedeugde concurrent van Bitcoinmeester, want op dit moment kunnen er zo’n 160 verschillende munten aangekocht worden. 

   

  Maak direct een account aan bij Coinmerce

   

  Voordelen Coinmerce

  • Uitgebreid aanbod van cryptocurrencies 160+ 
  • Extra functies als stop loss en limit orders
  • Volledig in het Nederlands
  • 24/7 support

  Nadelen Coinmerce

  • Fees liggen tussen de 0.4% en de 2.5%;
  • Niet heel erg bekend bij het grotere publiek.

  Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze Coinmerce review. Extra hulp nodig bij het registreren bij Coinmerce? Klik dan direct door naar onze Coinmerce Handleiding

  BTC Direct

  BTC Direct was er als een van de eerste partijen bij om cryptocurrencies aan te bieden in Nederland en België. Oftewel zeker een platform die niet meer weg te denken is op dit gebied. Ook timmeren ze hard aan de weg met alles wat maar met Bitcoin en cryptocurrencies te maken heeft. Denk aan een eigen webshop, het zijn van een nieuwsplatform, de oprichting van BLOX en ga zo maar door. Wat ons betreft gaat dit soms ten koste van de Brokerfunctie zelf en zijn ze niet zo ver als dat andere platformen zijn. Het cryptocurrency aanbod is mager en de kosten zijn in vergelijking met de hierboven beschreven platformen ook erg hoog. Zo betaal je voor Bitcoin ruim 2% transactiekosten en voor alle andere munten ruim 3%.

   

  Maak direct een account aan bij BTC Direct

  Voordelen BTC Direct

  • Uitgebreid platform;
  • Cryptocurrency webshop;
  • Volledig in het Nederlands
  • Gebruiksvriendelijk

  Nadelen BTC Direct

  • Erg hoge kosten  2% tot 3%
  • Geen ingebouwde wallets, je kunt dus alleen Crypto’s versturen. 

  Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze BTC Direct review. Extra hulp nodig bij het registreren bij BTC Direct? Klik dan direct door naar onze BTC Direct Handleiding

  LiteBit

  Litebit.eu was een van de eerste Cryptocurrency brokers in Nederland waar je met iDEAL bitcoin kon betalen. Ook toen je destijds alleen nog maar vooral Bitcoin kon kopen bood deze broker al verschillende andere cryptocurrencies aan. De concurrentie is vandaag de dag groot en de verschillen klein. Maar omdat Litebit.eu er al vroeg bij was hebben ze nog een zeer groot klantenbestand t.o.v. de rest. 

  Ook het al vroeg aanbieden van een interne Wallet maakte dat Litebit zijn voorsprong kon vergroten. Wel zien dat het volume bij deze broker omlaag schiet, dit naar aller waarschijnlijkheid omdat men toch de overstapt maakt naar andere platformen. Zeker daar er nu brokers zijn die flinke korting geven op bijvoorbeeld de tradingfees. Denk aan Bitvavo die voor de eerste 1.000 euro geen kosten in rekening brengt. Wel kun je bij Litebit de kosten omzeilen door gebruik te maken van hun eigen credits, maar voor de rest blijft het een relatief dure broker.

   

  Maak direct een account aan bij LiteBit

  Voordelen LiteBit

  • Groot klantenbestand;
  • Gebruiksvriendelijk (winnaar 2019-2020)
  • Volledig in het Nederlands
  • Gebruiksvriendelijk

  Nadelen LiteBit

  •  Hoge kosten  tot 2%;
  • Beperkt aanbod aan cryptocurrencies;
  • Onoverzichtelijk platform. . 

  Wil je meer weten over deze cryptocurrency exhange? Bekijk dan hier onze LiteBit review. Extra hulp nodig bij het registreren bij LiteBit? Klik dan direct door naar onze LiteBit Handleiding

  Conclusie beste cryptocurrency brokers 

   

  Wat iemand belangrijk vind aan een cryptocurrency broker kan natuurlijk per persoon verschillen. Maar over veiligheid en betrouwbaarheid kunnen we het natuurlijk allemaal eens worden! Alle beschreven cryptocurrency brokers zijn Nederlandse bedrijven en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel, oftewel naar onze mening zeer betrouwbare en veilige partijen om mee in zee te gaan!  De meeste zijn al jaren actief en hebben een goede reputatie weten op te bouwen en zijn hier nog iedere dag hard mee aan de slag dit uit te bouwen.

   

  Een tweede zeer belangrijke factor in het kiezen van een geschikte broker is natuurlijk de prijs. Helaas moeten we concluderen dat hier zeker grote verschillen in waar te nemen zijn. Verschillen die wat ons betreft geen recht doen aan het huidige investeringsklimaat en die aangepakt zouden moeten worden. Zo betaal je bij de goedkoopste cryptocurrency broker, in dit geval Bitvavo, maximaal 0.25% transactie kosten en loopt dit op tot maximaal 3% bij BTC Direct. 

   

  Nu is het wel zo dat niet alle brokers dezelfde munten aanbieden en dat ook op dit vlak een groot verschil te bespeuren valt. Zo heeft Bitcoinmeester er ruim 200+ en telt BTC Direct er een handje vol. Je zal dus moeten kijken of jouw munt beschikbaar is bij een van de goedkopere brokers en anders de overstap moeten maken naar de duurdere. Tot slot zijn alle hierboven beschreven brokers zeer gebruiksvriendelijk en bieden over het algemeen dezelfde functionaliteiten aan. De eens soms net iets meer dan de andere, maar dat zijn wat ons betreft minimale verschillen. 

   

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.