Hierop moet je letten voordat je jezelf registreert bij een cryptocurrency exchange

Voordat je jezelf registreert bij een cryptocurrency exchange is het belangrijk om een aantal zaken te controleren. De cryptocurrency markt is nog een relatief jonge markt en ook de cryptocurrency exchanges bestaan nog niet lang en schieten op dit moment als paddestoelen uit de grond. 

Top 10 Cryptocurrency Exchanges

top 10 cryptocurrency exchanges

In bovenstaande afbeelding zien we de top 10 cryptocurrency Exchanges volgens de Coinmarketcap. In de top van deze lijst vinden we achtereenvolgens Binance op plek 1, Huobi Global op plek 2 en Coinbase Pro op plek nummer drie. Registreren bij de meest populaire cryptocurrency exchange van de wereld, Binance? Klik dan hier. 

 

Mocht je nu van plan zijn om je bij een Cryptocurrency Exchange te registreren is het altijd belangrijk om onderzoek te doen. In dit artikel bespreken we de 5 meest belangrijke aandachtspunten daar je een exchange gaat uitkiezen. 

 

Ruputatie van de cryptocurrency Exchanges

De vijf aandachtspunten op een rij:

  • Reputatie – De beste manier om informatie in te winnen over een exchange is door op zoek te gaan naar gebruikservaringen en reviews. Op bijvoorbeeld Truspilot vind je betrouwbare Exchange Reviews. Maar je kunt natuurlijk ook de reviews van de belangrijke cryptocurrency websites lezen. Voor een overzicht van populaire cryptocurrency websites klik je hier
 
  • Commissies – Cryptocurrency exchanges verdienen hun geld door het rekenen van commissie op iedere trade. Deze informatie en dus de tarieven zijn bij iedere cryptocurrency exchange op de pagina te vinden. Voordat je een exchange kiest, is het dus belangrijk goed inzicht te hebben in de kostenstructuur. Helaas willen deze kosten nogal eens uiteenlopen bij verschillende exchanges. Bekijk de verschillende exchanges op onze exchangepagina. 
 
  • Betaalmogelijkheden – Vandaag de dag kun je op verschillende manieren betalen bij een cryptocurrency exchange. Dit was vroeger wel anders en kon je soms alleen cryptocurrencies verzenden. Ondanks dat de verschillen klein zijn is het altijd goed om voordat je start te controleren welke betaalmogelijkheden er allemaal zijn. Kun je bijvoorbeeld betalen met een creditcard, betaalpas, bankoverschrijving of PayPal? Als een exchange slechts een beperkt aantal betaalmogelijkheden ondersteunt, dan is het misschien niet zo handig om deze exchange te gebruiken.  Ook is het belangrijk te kijken naar de kosten van bijvoorbeeld een creditcard betaling. Deze zijn doorgaan duurder dan wanneer je bijvoorbeeld met iDEAL betaalt. 
 
  • Verificatievereisten – Door de nieuwe wet- en regelgeving is het bij iedere cryptocurrency exchange verplicht om je persoonsgegevens te overleggen.  Hoewel het verifiëren van identiteiten wellicht als een vervelende en tijdrovende activiteit wordt gezien, zorgt het er wel voor dat de exchange wordt beschermd tegen fraude of witwasserij. De mate van verificatie hangt ook af van de bedragen waarmee je wenst te handelen. belangrijk om hier voordat je start goed naar te kijken. 
 
  • Geografische beperkingen – Sommige exchanges bieden specifieke functionaliteiten alleen aan gebruikers uit bepaalde landen aan. Ook is het zo dat in een aantal landen niet alle Cryptomunten gekocht kunnen worden. Belangrijk voordat je start dit goed te controleren.  
 
  • Wisselkoers – De wisselkoers verschilt vaak per exchange. Je zult er nog van schrikken  hoeveel je kunt besparen door goed naar de wisselkoersen te kijken. Hier zijn ook handige websites voor die per exchange en per munt kijken wat de koop en verkoop koersen zijn. De goedkoopste Broker op dit moment is bijvoorbeeld Bitvavo. Je betaalt maar 0,25% transactiekosten, daar andere exchanges soms wel tegen de 2% aan zitten. Een account aanmaken bij Bitvavo? Klik dan hier. 

Alle Cryptocurrency Broker Reviews & Handleidingen vind je op Koopbitcoinhulp! 

Meepraten? Kom tot slot eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook onze Twitterpagina om wekelijks op de hoogte gehouden te worden over alles wat maar met Bitcoin en Cryptocurrency te maken heeft. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *