‘Ethereum (ETH) is nog steeds niet in staat om DeFi te ondersteunen’

Ethereum

Volgens Martin Froehler, een wiskundige, voormalig hedgefondsbeheerder en oprichter van het Oostenrijkse cryptohandelplatform Morpher, is Ethereum (ETH) helemaal nog niet in staat om Decentralized Finance (DeFi) te ondersteunen. Al timmert DeFi hard aan de weg, volgens Froehler zijn de huidige mogelijkheden van het netwerk nog niet voldoende. Dat vertelt hij in een gesprek met Cointelegraph.  

 

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Smart-contractplatform

Volgens Froehler is Ethereum het meest gedecentraliseerde smart-contractplatform, maar kent het nog veel problemen waaraan gewerkt moet worden. Hij wijst hierbij op de transactiesnelheid. Ethereum kan ongeveer 15 transacties per seconde aan en heeft een bloktijd van 15 seconden, wat gelijk staat aan een eeuwigheid in de financiële wereld en volgens hem een enorme drempel voor massale acceptatie is.

 

Veel spelers in de industrie hebben het gevoel dat Ethereum niet op de DeFi-hype anticipeerde, en zelfs met de aanstaande netwerkupgrade, Ethereum 2.0, is het netwerk nog steeds niet klaar om DeFi te bedienen. Ethereum 2.0 zou de prestaties moeten verbeteren, maar de hoge gasprijzen kunnen nieuwe gebruikers juist afschrikken.

 

Ook Sergej Kunz, CEO van gedecentraliseerde exchange 1inch, twijfelt aan de capaciteiten van de Ethereum-infrastructuur om DeFi te supporten. Hij stelt dat het migreren van smart-contracts naar codering niet schaalbaar is, er juist standaarden gezet moeten worden en dat de introductie van nieuwe protocollen gebaseerd op de nieuwe sharded-architectuur essentieel is.

Complexiteit

Oprichter en CEO van ParaSwap, Mounir Benchemled, wees juist op de complexiteit van de technologie voor de eindgebruikers. Een groot gedeelte van de Yield farmers kunnen zelf de codering waarop ze farmen niet lezen.

 

Overigens is het niet praktisch voor alle DeFi-projecten om over te stappen naar Ethereum 2.0. De grote projecten zullen het hier makkelijker mee hebben, terwijl de kleine projecten het juist zwaar. Ook hier zal weer aan interoperabiliteit gewerkt moeten worden om het allemaal goed te laten werken.

 

Ondanks zijn twijfels aan Ethereum, blijft Froehler goed gestemd en gelooft hij erin dat DeFi hier is om te blijven.

 

Herstel altcoins blijft uit

De altcoins toonden gisteren donkerrode cijfers en dat is vanochtend nog niet veel beter. Ethereum (ETH) zakt 10% in waarde ten opzichte van 24 uur geleden en is hiermee nu $337,50 waard.

 

Andere opvallende dalers zijn polkadot (DOT), dat 14,8% in het rood staat, en Binance coin (BNB), dat 12,5% terugzakt. Al met al werd er bijna $20 miljard aan waarde van de cryptomarkt afgesnoept door de dalende koersen. De cryptomarkt is daardoor op dit moment $328,6 miljard waard.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *