De Bitcoinvraag

(Leestijd: 9 minuten)

Beginnen met Bitcoin hoe doe je dat? Een vraag die mij lange tijd heeft beziggehouden. Misschien herkennen jullie het wel en heb je jezelf ook wel eens deze vraag gesteld. De consequentie, lange avonden alleen beneden, geen licht behalve dan dat blauwe reflecterende licht van je laptop! Zo een avond had ik op 15 November 2017. Mijn vriendin was al naar bed en ik besloot nog even het laatste nieuws te kijken. En daar was het, een item over Bitcoin, de Bitcoinkoers was in zeer korte tijd exponentieel gestegen. Zelden nog zoiets gezien in de financiële markt. Mijn interesse was gewekt en ik zou weldra de consequenties van het Bitcoinavontuur ervaren. Ik riep snel nog even naar boven dat ik er echt zo aan zou komen, maar de Bitcoiners onder ons zullen begrijpen dat dat zo even op zich heeft laten wachten.  || Ik hoorde voor het eerst van Bitcoin toen de koers op de 17.000 dollar stond!


De nieuwslezer had het over 17.000 dollar Bitcoin, van nog geen duizend dollar in een paar maanden tijd naar dit bizarre hoogtepunt. Daar moest ik echt meer over weten en begon met tikken in de zoekbalk van Google: “Wat is Bitcoin”.  Niet dat ik daar iets mee opschoot, want de hits waren zeer omvangrijk. Bitcoin Wikipedia, Beginnersgids Bitcoin, Bitcoin kopen, Alles over Bitcoin en Cryptocurrency. Een hele waslijst aan content en dus pagina’s was het gevolg van mijn zoekvraag.  Na de eerste 6 items te hebben gelezen en 1,5 uur verder, wist ik helaas nog steeds niet hoe ik de Bitcoinvraag kon beantwoorden?|| Het gemis één overzichtelijk pagina waar ik mijn Bitcoin zoektocht kon beginnen!


Het gemis één overzichtelijke pagina waar ik mijn zoektocht op kon starten, ipv 3500 hits door te lezen op zoek naar relevante Cryptocurrency en Bitcoin content. Dan maar eens Youtube proberen, een platform waar ik ook wel eens vaker gebruik van had gemaakt in de strijd om antwoorden op specifieke vragen te verkrijgen. Ik had geleerd van mijn vorige zoekvraag en besloot het deze keer wat directer aan te pakken: “Beginnen met Bitcoin”. Niet dat ik daar nu wijzer van werd, want ook hier tal van hits. Ik besloot toch gewoon maar vol te houden en te starten met het bekijken van de video’s. De eerste in de lijst van zoekresultaten was die van Cryptocoiners. Join onze facebook groep, dit is de chart van Bitcoin, meeprofiteren van deze daling is handig en de pijltjes laten mijn koop en verkooppunten zien op de exchange, schaalde het van mijn beeldbuis. Ondertussen tolde mijn hoofd van alle indrukken en wist ik even niet meer of het antwoord op mijn Bitcoinvraag ooit nog beantwoord zou worden. Ik had alleen nog maar meer vragen gekregen. Ik besloot daarom dat het genoeg was voor vandaag en maakte mij op om naar bed te gaan! Je leest het goed maakte mij op! Want niet dat ik die nacht heb kunnen slapen. Er spookte nog zo ontzettend veel door mijn hoofd, moest ik mij nu aanmelden op de facebookgroep van Cryptocoiners, moest ik nu direct Bitcoin kopen, zou ik veel te laat zijn, waar koop ik eigenlijk Bitcoin, wat is een exchange, waar vind ik een Bitcoin chart, waar moet ik die dingen dan überhaupt opslaan? Help schreeuwde ik in gedachte. || HELP!


Een hele hoop slapeloze nachten later en zo’n drie jaar verder heb ik van mijn vrienden de titel Bitcoin ervaringsdeskundige gekregen. En je raadt het al om deze reden word ik vaak bestookt met de vraag: “Beginnen met Bitcoin hoe doe je dat?” Het liefst zou ik ze zeggen, dat is heel simpel, ik kan iedereen die start met Bitcoin en/of Cryptocurrency aanraden om naar pagina X te gaan. Maar ja waar vind je zo een pagina X. Helaas is vandaag de dag  de Cryptocurrency content nog steeds erg versnipperd! Er zijn wel een hoop goede en leerzame sites, begrijp me goed. Maar ja om nu iemand door verwijzen naar 20 verschillende websites is ook zo wat. “Op Bitcoinmeester kun je je eerste Bitcoin kopen. Koersen kijk je met Tradingview. Een geschikte handleiding vind je op Current Crypto. En het cryptocurrency nieuws lees je op Bitcoinmagzine.nl. Euh sorry zou je dat nog één keer willen herhalen, ik schrijf even mee?! Versnipperd dus! || Vandaag de dag is helaas de beschikbare Bitcoin en Cryptocurrency content nog erg versnipperd!


Nee dat moet toch eenvoudiger kunnen, bedacht ik mij op 7 april 2020. Ik had tenslotte toch veel tijd over, want de Nederlandse overheid had ons opgedragen om met z’n alle thuis te blijven door de Coronacrisis #Blijfthuis. Wat als ik nu een website creëer waar ik iedereen met de Bitcoinvraag naar toe kan sturen? De Cryptocurrency Startpagina van 2020 zou toch een fantastisch idee zijn! Wat als ik nu zelf eens een domeinnaam aanschaf en een begin maak met deze startpagina! Niet dat dat nu zo makkelijk was, want een website bouwen zonder enig verstand van zaken is bijna hetzelfde als de Bitcoinvraag beantwoorden en geconfronteerd worden met alleen nog maar meer vragen.  De nachtelijke uurtjes konden weer gereserveerd worden en ik hoor mij zelf nog zeggen ik kom er zo aan hoor!

Inmiddels zijn we al weer een aantal weken verder en staat er m.i. een leuke basis. Alle Cryptocurrency starters en Bitcoin beginners kunnen er hun hart ophalen. Van verschillende Cryptocurrency Handleidingen, Crypto Links, Podcast, Youtube video’s, naar de verschillende Cryptocurrency Exchanges om je eerste Bitcoin op aan te kopen. Alle informatie die je nodig hebt op één centrale plaats. Hoe mooi is dat! Hoe Fijn is het om nu de Bitcoinvraag te beantwoorden: “Begin eens op Bitcoinhelper.nl, je weet wel de Cryptocurrency Startpagina van Nederland 2020.” Want zo heet de site die ik enkele weken geleden begon om nu voor eens en altijd af te rekenen met al die nachtelijke uurtjes die men te wachten staat als ze opzoek gaan naar de antwoordwoorden op de vraag, beginnen met Bitcoin hoe doe je dat? || De Cryptocurrency Startpagina van Nederland 2020


Ben je nu ook nieuwsgierig geworden, of krijg jij ook vaak de Bitcoinvraag? Bezoek dan zeker onze website en raad alle starters en beginners in Bitcoin aan hetzelfde te doen! Niet dat we al klaar zijn met onze Cryptocurrency Startpagina van 2020, want dit is pas het begin! Maar om deze plek verder uit te bouwen kunnen we alle handjes gebruiken en zijn wij dan ook hard opzoek naar mensen die het leuk vinden om met ons verder te bouwen aan de grootste Cryptocurrency Startpagina van Nederland. Schrijf je content en/of studeer je af in een marketingrichting, neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op. Want allicht kunnen wij jou dan wel binnenkort verwelkomen in ons team. Ook zijn wij natuurlijk erg benieuwd naar jullie eerste indruk van de site. Laat dit ons dan ook zeker weten, of als je iets mist, je tips hebt, of een complimentje wilt geven dat mag natuurlijk ook. Dit doe je dan door te mailen naar info@bitcoinhelper.nl, of een berichtje achter te laten op ons twitterkanaal. @bitcoinhelperNl. Reviews via Trustpilot worden tot slot natuurlijk ook erg gewaardeerd. 


En je weet het: “Beginnen met Bitcoin hoe doe je dat”, ga naar Bitcoinhelper.nl!

Stay save and Crypto!