Cryptocurrency Wallets

Wanneer je van plan bent Bitcoin en/of andere Cryptocurrency aan te kopen, zul je ook moeten nadenken hoe deze munten op te slaan. Dit werkt bij Cryptocurrency weer net even wat anders dan bijvoorbeeld bij een bankrekening. Het principe is hetzelfde, alleen heet deze bankrekening bij Cryptocurrency een Wallet met bijbehorend Wallet-adres. Technisch gezien sla je je coins niet eens op deze Wallet, maar koppel je je eigendomsbewijs (private key) hieraan. Net zoals bij banken, denk aan de ING Bank, ABN Amro bank, zijn er voor digitale valuta ook verschillen soorten Wallets waar je uit kunt kiezen. 


Hardware Wallet

Deze Wallet is misschien wel de meest veilige Wallet van alle drie. Daarnaast heb je ook daadwerkelijk wat in handen als je deze Wallet aanschaft. Oftewel geen online programma, maar een apparaatje waarop jij je Cryptocurrencies veilig opslaat. Ook ben je niet gevoelig voor het krijgen van Virussen en Malware. Het nadeel van deze Wallet is dat het in vergelijking met de andere duur in aanschaf is.

Hardware Wallets

icon-4.png

Veiligste manier van Opslaan

icon-4.png

Geen Virussen en Malware

icon-8.png

Aanschaf kost geld

Online Wallet

Deze Wallet is in de basis het meest gebruiksvriendelijk, daar hij overal toegankelijk is. Ook kunnen doorgaans de meeste Cryptocurrencies op deze Wallet worden opgeslagen.  Het opslaan van je Cryptocurrencies bij een Exchange valt ook onder deze categorie. Het nadeel van deze Wallets is dat ze het minst veilig zijn van de besproken drie. 

Online Wallets

icon-4.png

Overal en altijd toegang tot je Cryptocurrency

icon-4.png

Gratis

icon-8.png

Minder veilig dan Hardware wallet

Software Wallet

Deze Wallet kan worden geïnstalleerd op je eigen laptop en/of mobiel en kan worden onderverdeeld in Hot Wallets en Cold storage wallets: Hot wallets staan in verbinding met het internet, waardoor het makkelijker is deze Wallet van iedere locatie te benaderen. Cold storage wallets zijn niet verbonden met het internet (offline wallets) en kunnen dan ook alleen van de locatie geopend worden waar je deze hebt geïnstalleerd.

Software Wallets

icon-4.png

Direct vanaf laptop toegang

icon-4.png

Gratis

icon-8.png

Ingewikkeld bij eerste keer installeren

icon-8.png

Minder veilig dan Hardware Wallet