Satoshi Radio Logo

Cryptocurrency Podcasts week 25

Cryptocast

Hoe installeer je een eigen collecteknop via het Lightning Network? Wat is ‘de 1%’ als het om bitcoin gaat? Waarom doet iemand een kleine betaling met een mining fee van vijf miljoen (bespraken we vorige keer, nu is er nieuws over)? En is het aannemelijk dat het huidige financiële systeem zal instorten, zoals wel wordt voorspeld? Vragen die we bespreken met Bart Mol, onze collega als presentator van de Satoshi Radio podcast. Bij die betaling van vijf miljoen staan we uitgebreid stil: crypto zou toch transacties goedkoop maken? Het blijkt een hack te zijn van een onbekende Koreaanse exchange – een poging tot chantage met een peperdure betaling die ze niet konden verhinderen. Bart stelt de gewetensvraag: moet de miner dit exorbitante tarief, dat hij in de schoot geworpen kreeg, nu terugbetalen? Met hem zitten we voor de tweede keer in BNR Studio 2 voor het zelfregisserende camerasysteem, zodat we zowel audio als video in prima kwaliteit kunnen aanbieden.

HubBitcoin

n deze nieuwe Hup Bitcoin Podcast praten we met Gert-Jaap Glasbergen, hij is een software developer en actief bij het Digital Curency Initiative (DCI) van de technische universiteit MIT. Glasbergen kocht in 2013 zijn eerste bitcoin: ”Toen heb ik zelf toen bitcoin gekocht om te kijken hoe dat nou werkt. Bij Bitonic kon je toen met iDeal bitcoin kopen. Ik heb toen vijf bitcoin gekocht voor een paar tientjes. Toen gingen ze met 3 euro omhoog en heb ik ze verkocht. Zo had ik er eentje over die ‘gratis’ was.” Tot Glasbergen in 2018 via een (oud-)collega terecht bij de DCI van MIT terecht kwam waren zijn activiteiten met bitcoin voornamelijk op privé terrein. Inmiddels is het als onafhankelijke developer zijn baan om onderzoek te doen naar fenomenen binnen het bitcoin landschap. Glasbergen monitort en analyseert verschillende bitcoin mining pools. Wat zijn de gevaren voor bitcoin vanuit dominante miners en hoe gaan mining pools te werk? Je hoort het in deze nieuwe aflevering. Enjoy!

Radio Satoshi

Satoshi Radio: de Nederlandstalige podcast waarin we je alles vertellen over cryptocurrency. Vandaag praten we over de nieuwe elektrische gordijnen van Bart. In de 10 minuten die over blijven verteld Peter over de Digitale Identiteit van Microsoft, waar gebruik wordt gemaakt van de Bitcoin Blockchain. Daarnaast is het mysterie rondom de ETH transacties opgelost en filosoferen we over de nieuwe 1 procent. Join onze telegram groep: https://t.me/satoshiradio

De Bitcoin show

Deze aflevering gaat over Macro economische effecten van de crisis. Naar aanleiding van een ingezonden brief gaan we los op het beleid van de FED en de ECB. De Bitcoin Show wordt mede mogelijk gemaakt door www.bitonic.nl Volg ons op twitter.com/debitcoinshow Openbaar gesprek tweede kamer over macro-economische risico’s financiele stelsel

Wil je ook Traden met bijvoorbeeld Bitcoin en/of andere nieuwe Cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op BTC Direct? Meldt je dan nu snel aan door op de onderstaande link te klikken!