Belangrijkste Cryptocurrency Nieuws
Week 21​

Het was me wel weer een weekje in Crypto. Oftewel hoefde je je niet te vervelen, want er was weer veel nieuws! De meest belangrijke onderwerpen van afgelopen week: 

 

1. Satoshi Nakamoto zou zijn Bitcoins verplaatst hebben.

2. Een pizza bestellen voor 10.000 btc?

3. Wederom een Cryptocurrency Exchanges onder Vuur!

4. Nederlandse ‘Cryptowet’ ingegaan. 

 

Satoshi Nakamoto

Laten we beginnen bij Satoshi. De Crypto-Community was aan het begin van de week in Shock want er zouden zo’n 50 Bitcoins, die in de eerste maand van het bestaan van deze munt zo rond 2009 gemined zouden zijn. Dat valt natuurlijk op, want toen der tijd waren er nog maar weinig miners, dus zou het goed kunnen dat Satoshi hier achter zit. Deze Bitcoins zouden naar een nog onbekende wallet verplaatst zijn zo schreef WhaleAlert. Ook reageerde de grondlegger van Binance op deze gebeurtenis, zie onderstaande Tweet. Meer weten over deze bijzonder verplaatsing van Bitcoin bekijk dan zeker het artikel van CryptoBenelux: “50 BITCOIN (BTC) UIT 2009 WERDEN GISTEREN VOOR HET EERST VERPLAATST”

Pizza bestellen

Ook kan het je niet ontgaan zijn deze dat er toch wel een hoop Crypto-enthousiasten pizza zijn gaan eten deze week. Maar waarom allemaal pizza vraag je je dan allicht af? Zo’n tien jaar geleden bestelde namelijk de Bitcoin-ontwikkelaar Laszlo Hanyecz twee pizza’s op 22 mei en betaalde de bezorger destijds met Bitcoin. Als we het bedrag aan Bitcoin naar vandaag de dag zouden omrekenen, heeft hij voor deze pizza’s 10.000 BTC betaald. Oftewel is sindsdien deze dag als de ‘Bitcoin Pizza Day’ de boeken in gegaan. Meer weten over deze bijzondere gebeurtenis, lees dan zeker ook even het artikel van Crypto-Insiders: “Bitcoin (BTC) Pizza Day, hoe een ontwikkelaar voor 10.000 BTC twee pizza’s kocht”. 

Bittmex onder Vuur

Het was ook de week van Bittmex, alleen waren ze ditmaal niet positief in het nieuws. Afgelopen maandag kwam namelijk naar buiten dat er een nieuwe rechtszaak zou zijn aangespannen tegen deze Cryptocurrency Exchanges en haar oprichters. De lijst met beschuldigingen liegt er niet om, zo lezen we in het artikel van Bitcoinmagazine: Bitcoin beurs BitMEX offline, nieuwe rechtszaak in de VS”, afpersing, witwassen, internetoplichting en het bedienen van Amerikaanse beleggers zonder vergunning.

Cryptowet NL

En tot slot treurig nieuws voor 9 Cryptocurrency bedrijven, want door de intrede van de nieuwe Cryptocurrency Wet in Nederland afgelopen donderdag, hebben deze bedrijven de deuren gesloten. Een van de meest bekende uit deze lijst is Bitkassa. Een bedrijf wat Bitcoinbetalingen voor ondernemers faciliteert. Op hun website geven ze tekst en uitleg: “Wij willen laten zien dat er een alternatief bestaat, een onafhankelijk geldsysteem waarbij de gebruikers zelf de baas zijn en niet zijn overgeleverd aan het gevaarlijke monetaire spel dat centrale banken momenteel spelen”. Meer lezen over deze bedrijven lees dan het artikel van Bitcoinmagazine: “Deze 9 Bitcoin bedrijven zijn door Nederlandse cryptowet gestopt”. 

CRYPTOWET