Cryptocurrency Handleidingen

De beste en meest populaire Crypto Handleidingen

Op deze pagina vind je verschillende Cryptocurrency handleidingen geschreven door diverse partijen. Van hoe start ik met Cryptocurrency, hoe koop ik Bitcoin, welke Cryptocurrency Exchanges op te handelen, tot hoe stel ik mijn Cryptocurrency Wallet in. Allemaal must reads als je start met Crypto. 

 

Wil je bijvoorbeeld gaan traden met Bitcoin, maar heb je hierin nog geen ervaring? Zorg dan dat je begint met het lezen van een goede Bitcoin trading handleiding. Of denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een Cryptocurrency Wallet, dat kan aan het begin nog knap lastig zijn om deze in te stellen. Mocht jouw specifieke handleiding hier nog niet tussen staan, laat dit ons dan zeker even weten, dan zorgen wij er uiteraard voor dat deze wordt toegevoegd. Contact opnemen met Bitcoinhelper kan middels ons contactformulier, of door een email te sturen naar info@bitcoinhelper.nl

Beginnen met Crypto Handleiding

Cryptogids

Met deze crypto handleiding ga ik u helpen om te starten met cryptocurrency. Stapsgewijs laat ik middels video’s en teksten zien hoe u een account op een exchange kunt maken en daar cryptovaluta op kunt zetten. In het begin is het aan te raden om te starten met een account op een exchange zodat u gemakkelijk kunt handelen.

Wat vond je van deze handleiding

Beginnen met Crypto Handleiding

Current Crypto

Handelen in Cryptocurrency: Hoe begin je daarmee? Persoonlijk ben ik begonnen met het handelen in cryptocurrency vanwege de lage rente bij de banken en mijn persoonlijke interesse. Ik zie dit ‘avontuur’ als een soort spaarrekening.

Ik blijf nog steeds euro’s sparen voor noodgevallen, maar iedere maand stop ik een klein beetje meer in cryptocurrency. Als het ware is dit mijn tweede spaarrekening en appeltje voor de dorst. Ik doe dit dan ook alleen met geld dat ik kan missen, en dit is enorm belangrijk.

Wat vond je van deze handleiding

Beginnen met Crypto Handleiding

Coinspot

De wereld van cryptocurrency groeit razendsnel. Waarschijnlijk zeggen de namen bitcoin, litecoin en ether je wel iets, maar heb je nog nooit gehoord van Decred. Maak je geen zorgen! Wij van CoinSpot.nl hebben speciaal dit artikel geschreven zodat je kunt beginnen met cryptovaluta – zonder dat je wanhopig raakt van alle technische termen.

 

Wat vond je van deze handleiding

Beginnen met Crypto Handleiding

Coinstart

In deze gratis cryptocurrency cursus gaan we de eerste stappen in de cryptocurrency wereld zetten. Wij houden van duidelijkheid en orde, vandaar dat we starten met een overzichtelijke inhoudsopgave. Zo weet jij precies waar je aan toe. Je kunt deze gratis cryptocurrency cursus ook in PDF downloaden, wel zo makkelijk!

Wat vond je van deze handleiding

Beginnen met Crypto Handleiding

Onetime

Overal om je heen hoor je mensen praten over cryptocurrencies. Deze compleet nieuwe wereld is, na het internet, wellicht weer de eerste echt grote verandering in de digitale wereld. Maar de cryptocurrency lijkt een ingewikkelde en zeer technische wereld te zijn, echter valt dit ontzettend mee. Met dit handboek (je nieuwe startpagina ?) gaan we je wegwijs maken in de wondere wereld van de cryptocurrencies.

Wat vond je van deze handleiding

Beginnen met Crypto Handleiding

Blockk

De groei van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat meer en meer mensen een onderdeel willen zijn van deze “valuta van de toekomst”.  Steeds meer en meer mensen raken erin geïnteresseerd om in Bitcoin te investeren, mee te genieten van zijn voordelen en te profiteren van de enorme groei in waarde die de digitale munt jaar in en jaar uit doormaakt.

Maar waar begin je als je geïnteresseerd bent in het investeren of kopen van bitcoins? Hoe werkt Bitcoin en wat zijn de voordelen?

Wat vond je van deze handleiding

Beginnen met Crypto Trading

DTC

Met Technische Analyse (TA) kan je door middel van grafieken een aan- en verkoopmoment bepalen van je cryptomunten. Je hebt daarvoor een account op Tradingview nodig en daarna kan je aan de slag met het trekken van trendlijnen op de candlesticks in je chart (de grafiek).

Horizontale support en resistancelijnen zijn het belangrijkst in je chart maar daarnaast kunnen diagonale trendlijnen een formatie vormen. Wanneer de lijnen op de candlesticks een patroon (formatie) vormen dan kan dat candlestick patroon bearish of bullish zijn.

Wat is je ervaring met deze handleiding

Beginnen met beveiliging

Coinstart

Wat is twee staps verificatie (2FA) of het Engels two-factor authentication? In de afgelopen jaren is het aantal meldingen van cybercriminaliteit ongekend gestegen. Als we naar drie jaren geleden kijken, zien we dat de politie 2,6 miljoen cybercrime delicten geregistreerd heeft. In de jaren is dit aantal ongetwijfeld flink gestegen; exacte cijfers hiervan zijn niet bekend.

Wat is je ervaring met deze handleiding

Beginnen met Portfolio Tracking

Cryptofy

Wanneer je bitcoin en andere coins hebt gekocht, wil je natuurlijk altijd kunnen checken hoe jouw crypto portfolio ervoor staat. Dit kan lastig zijn als je veel verschillende coins hebt of meerdere online exchanges gebruikt. Daarnaast gebruiken online exchanges vaak de dollar in plaats van de euro als waardebepaling. Het kan onpraktisch zijn om continu die dollarwaarde te moeten omrekenen naar euro’s. 

Wat is je ervaring met deze handleiding

Beginnen met Tradingview

DTC

Wat is Tradingview en hoe werkt het? Tradingview wordt gebruikt voor het trekken van trendlijnen, horizontale supportlijnen en het zichtbaar maken van trends waarop je kan traden met cryptocurrency.

Trendlijnen en supportlijnen toevoegen in Tradingview. Zodra je een account hebt aangemaakt op Tradingview en de basisindicatoren erin hebt gezet kan je beginnen met trendlijnen en supportlijnen trekken in je chart.

Wat is je ervaring met deze handleiding

Beginnen met Blockchain

Bitcoinspot

Blockchain is een systeem dat gebruikt kan worden om gegevens openbaar en onveranderlijk op te slaan. Het bijzondere van blockchain is dat er geen centrale partij nodig is voor het controleren en vastleggen van de gegevens.

De eerste (en meest bekende) blockchain is de Bitcoin blockchain, hierin worden alle bitcoin-transacties opgeslagen. Na de Bitcoin blockchain zijn er vele andere blockchains gekomen, zoals bijvoorbeeld de Litecoin, Ethereum en Monero blockchains.

Wat is je ervaring met deze handleiding

Beginnen met BTCDirect

Cryrptotips

BTCDirect is een grote speler in Europa en is sinds 2013 actief als intermediar bij het aan- en verkoop van cryptocurrency. Het bedrijf is gevestigd in Nederland (Nijmegen) en valt dus onder de Nederlandse wet- en regelgevingen. De core business is het grootschalig inkopen van coins op internationale exchanges en het verkopen hiervan via een eigen platform (en vice versa). In deze BTC Direct review kom je alles te weten over dit bedrijf, denk aan de kosten, verificaties en andere zaken die je moet weten.

Wat is je ervaring met deze handleiding

1.000 euro Gratis handelen
Meld je via Bitcoinhelper aan bij Bitvavo en betaal voor de eerste 1.000 euro geen fees! Veilig en snel crypto kopen met iDEAL, Bancontact en via een SEPA banktransfer.

Beveiliging

Binance Acedemy

Er zijn talloze methoden om wachtwoordverificatie te omzeilen of te hacken door middel van phishing of openbare WiFi. Het is daarom van belang dat tweefactorauthenticatie is ingeschakeld voor de beveiliging van uw account.

2FA of two-factor authentication houdt in dat u uw account beschermt met twee factoren of vergrendelingen, waardoor een extra beveiligingslaag ontstaat.Om goed te worden beschermd door 2FA, moet uw account minsten 2 factoren bevatten voordat toegang wordt verleend. De twee belangrijkste factoren voor Binance zijn een wachtwoord en een SMS- of Google-verificatiecode.

Wat is je ervaring met deze handleiding

Crypto Trading

Cryptokopen

Moving Average Convergence Divergence. Of MACD. Wat is dat nou precies? Wanneer je lekker van start wilt gaan met crypto trading, Dan kun je natuurlijk op goed geluk je geld investeren in dezelfde crypto’s als je buurjongen of je oom, maar het kan wellicht geen kwaad om op basis van wat onderzoek zelf tot een keuze te komen.

En niet alleen de keuze van de ultieme cryptocurrency die bij jou past, maar ook de juiste momenten om deze in te kopen of te verkopen, kun je regelmatig bepalen wanneer je goed bent (of wordt) in technische analyse (TA). Maar wat is technische analyse dan precies? Wat kun je er allemaal mee? Wat zijn trading indicatoren? En wat is dan de Moving Average Convergence Divergence?

Wat is je ervaring met deze handleiding

Overige Handleidingen

Fundamentele Analyse

CryptoTradingAcademie

Het doen van Fundamentele Analyse is naast Technische Analyse belangrijk om onder de knie te hebben om de juiste investeringsbeslissingen te kunnen maken. Op deze pagina gaan we dieper in hoe een gedegen Fundamentele Cryptocurrency Analyse gedaan kan worden. Na het lezen van deze pagina weet jij weer een stuk meer over het doen van je eigen Due Diligence van je favorieten Cryptocurrencies. In de wereld van Cryptotrading kan je makkelijk verdwaald raken of ontmoedigd worden door de Crypto-Jargon en vele technische concepten. Voeg daaraan toe dat crypto eigenlijk nog in de kinderschoenen staat en je zal er snel achter komen dat het relatief moeilijk is om goede informatieve bronnen te vinden die je verder kunnen helpen.

Technische Analyse

CryptoTradingAcademie

Technische analyse is een methode om investeringen te evalueren aan de hand van statistische analyse van markt activiteiten. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van onderliggende waardes van een cryptocurrencies (bijvoorbeeld: heeft het project wel toegevoegde waarde?) maar gebruikt historische prijsgrafieken en andere indicatoren om patronen te identificeren die vervolgens weer gebruikt kunnen worden om investeringsbeslissingen op te maken. Klink super fancy (en dat is het eigenlijk ook) maar in essentie voorspelt technische analyse toekomstige prijzen door te kijken naar grafieken en indicatoren.

Crypto Trading

CryptoTradingAcademie

Leuk dat je interesse toont in Crypto trading! Wij draaien al langer mee in de wereld van Cryptocurrencies en een van de grootste missconcepties die we nog erg vaak tegen komen is ‘grafieken werken niet voor Crypto’. Als trader, groot fan van grafieken en alles wat met technische analyse te maken heeft ben ik het niet eens met deze uitspraak, simpelweg omdat het niet op feiten of data gebaseerd is. Deze uitspraak komt vaak voort uit het feit dat mensen simpelweg niet goed genoeg snappen hoe de markt werkt. Daarnaast zijn veel mensen niet in het vak en hebben nog niet genoeg ervaring met technische analyse om het op de juiste manier toe te passen.

Cryptocurrency Leerprogramma's

Op zoek naar een betrouwbaar Cryptocurrency Leerprogramma?

Cryptocurrency
Social-Media

Er zijn verschillende Crypto Social-Media kanalen!

Cryptocurrency
Brokers

Bekijk alle veilige nationale en internationale Cryptocurrency Brokers

Cryptocurrency Websites

De meest populaire Cryptocurrency Websites vind je hier!

Cryptocurrency Handleidingen

Zoek je een geschikte Cryptocurrency Handleiding?

Cryptocurrency Applicaties

Handige en betrouwbare cryptocurrency app voor Android en iOS.