Cryptocurrency Exchanges & Brokers

Als we kijken naar het verschil tussen een Broker en een Exchange, zou je kunnen zeggen dat het verschil zit in het feit dat op een Exchange kopers en verkopers aan elkaar gekoppeld worden door middel van vraag en aanbod en dat bij een broker alleen Cryptocurrency verkocht wordt tegen een vastgesteld bedrag. Voor meer uitleg over dit verschil, bezoek de Handleidingen pagina.

 

Welke Broker of Exchange is de beste

Helaas een vraag waar het antwoord niet zo simpel op is als het lijkt. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de Betalingsmogelijkheden, Fee structuur, taal van de Helpdesk en Deposit en Withdrawle mogelijkheden. Daar er in het verleden nogal grote verschillen waar te nemen waren tussen de Exchanges en Brokers, zien we dat vandaag de dag deze flink aan het afnemen zijn en het niveau en dus kwaliteit van deze platformen steeds dichterbij elkaar komt te liggen. Ook is het steeds vaker mogelijk om bij een Broker te handelen in verschillende Crypto-valuta en kun je op de verschillende Exchanges steeds gemakkelijker je Cryptocurrency aankopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betalen met Creditcard en Ideal. 


Breng je Stem uit!

Hieronder hebben we de meest populaire Brokers en Exchanges voor je op een rij gezet. Ook kun je zien welke brokers/Exchanges er door onze bezoekers worden aangeraden. je kunt natuurlijk ook altijd even zelf je stem achterlaten daar jij ook ervaring hebt met een van de Exchanges/brokers. Dat help dat weer de volgende bezoeker een weloverwogen keus maken! 

4.6/5

Binance review 

Binance is op dit moment de grootste en waarschijnlijk meest bekende Exchange in wereld. Het is opgericht in 2017 door Changpeng Zhao. Je vind er een verscheidenheid aan trading pairs en er is veelal veel volume aanwezig. De optie om te switchen tussen twee tradingschermen, een beginner en een expert, is naar onze mening een zeer goede toevoeging. Daar dit platform nu ook voor beginners erg toegankelijk is. Let wel op als je nieuw bent, deze exchange biedt namelijk tegenwoordig ook Margin-trading aan! 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
3.4/5

Bitvavo review

Bitvavo is de grootste broker/exchange op dit moment van Nederland. Het grootste voordeel het is ook de goedkoopste van het moment. De kosten liggen tussen de 0,10% en 0,25% per transactie. Het bedrijf bevind zich in hartje Amsterdam en heeft als missie om digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Ook rekent Bitvavo op dit moment over de eerste €1.000 aan verhandelde cryptocurrencies geen handelskosten. Let wel alleen verkrijgbaar via onderstaande affiliate-link.

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
4.2/5

Coinbase review

Als we het hebben over Coinbase, spreken we meestal oer de meest populaire cryptocurrency exchange/broker ter wereld. Het beschikt over een zeer groot handelsvolume, hoewel het aantal te verhandelen cryptocurrencies bewust beperkt is. Brian Armsrong, de CEO van het bedrijf, zorgde ervoor dat Coinbase op de kaart kwam. Inmiddels zijn er ook twee versies. de gewone Coinbase en Coinbase pro. Simpel gezegd, Coinbase is de Broker en Coinbase pro de Exchange. 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange

1.000 euro Gratis handelen
Meld je via Bitcoinhelper aan bij Bitvavo en betaal voor de eerste 1.000 euro geen fees! Veilig en snel crypto kopen met iDEAL, Bancontact en via een SEPA banktransfer.

3.5/5

Anycoin direct review 

Anycoin Direct is een Europese cryptocurrency broker gevestigd in Nederland. Het pluspunt van deze broker is toch wel de service die ze verlenen, hetgeen naar aller waarschijnlijkheid ook er mede voor heeft gezorgd dat ze zich met trots een van de grooste Cryptocurrency Brokers van Europa mogen noemen. Let wel op het feit dat ze geen wallet service aanbieden, oftewel je dient zelf zorg te dragen voor een plek om je aangekochte munten op te slaan. 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
3/5

Bitmex review

Bitmex is momenteel het meest liquide Margin trading platform ter wereld. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin wilt aankopen kun je zelfs tot 100x marge toevoegen aan je trade. Note: Let wel dat dit een zeer hoog risico met zich meebrengt en wij dit absoluut aanraden voor beginnende traders! Het nadeel van Bitmex is dat er vaak een overload optreed op de drukke momenten en dat de aankoop, verkoop en plaatsen van stops soms even niet kan. Voor de rest een prima exchange! 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
4.6/5

BTCDirect review

BTCDirect is ook al geruim tijd actief in de space, sinds 2013. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en heeft als core business het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Het is voor iedereen die crypto wilt aankopen een prima Broker en het leuke vinden wij zelf dat ze zeer actief zijn op Youtube en veel nieuwsartikelen schrijven. Kortom een aanrader!

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
3.5/5

Bittrex review

Bittrex werd opgericht  in 2014 en opgericht door CEO en co-founder Bill Shihara. De beurs is gevestigd in Seattle, Verenigde Staten en is dan ook  snel uitgegroeid tot een van de grootste en meest vertrouwde cryptocurrency exchanges ter wereld. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk voor zowel beginnende als ervaren crypto traders. Ondanks het feit dat er wat minder cryptocurrencies gekocht kunnen worden door Amerikanen, heeft het nog steeds een zeer grote portefeuille. 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
4.1/5

Bitcoinmeester review

Bitcoin Meester is een Broker waar een grote verscheidenheid aan Cryptocurrencies gekocht kan worden. De grooste plus echter is dat ze tegenwoordig de mogelijkheid geïntroduceerd hebben om rente te krijgen over je opgeslagen Stablecoins. Zeg nu zelf, zelfs op je eigen bank krijg je tegenwoordig geen rente meer! 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange
3.1/5

LiteBit review

Alweer een Nederlandse cryptocurrency Broker, dit maal gevestigd in Rotterdam al sinds het jaar 2013. Omdat ze al wat jaartjes meedraaien zijn ze ook zeer bekend in de landen om ons heen, denk aan België en Duitsland. Als we de klantverwachtingen erop naslaan, zien we dat de overall ervaring een 8+ is. 

Wat zijn je ervaringen met deze Exchange

Nieuwe Exchanges via de Nieuwsbrief ontvangen?