Chainlink introduceert blockchain voor Zuid-Koreaanse Medische sector

Chainlink maakt zich klaar om door te breken in de Zuid-Koreaanse medische sector. Als je dat nieuws combineert met het feit dat Zuid-Korea bijna de grootste Aziatische speler is in de plastische chirurgie en het land een bevolking heeft die erg geïnteresseerd is in crypto, dan weet je dat de toekomst deze kleine crypto toelacht.

DeFi en Pharmaceutica

Twee sectoren springen er de laatste tijd echt uit voor crypto projecten. De eerste is DeFi ook wel Decentralized Finance, dat je toelaat om klassieke bankactiviteiten over te nemen en leningen aan te gaan. Alhoewel de techniek nog in zijn kinderschoenen staat is het veelbelovend. Terwijl iedereen verwachtte dat Ethereum op dat gebied de winnaar zou zijn, bleek de laatste tijd dat vooral Chainlink heel wat projecten ondersteunde.

Chainlink – Official Channel@chainlink
 

Supported by the South Korean government, blockchain platform @fletachain is integrating to connect with & validate off-chain patient health data. This allows doctors, researchers, and patients to more easily manage and share clinical health records.

FLETA Teams Up with Chainlink to Boost Medical Research

medium.com

De tweede sector die in tijden van een wereldwijde pandemie aan bod komt is die van de gezondheid (pharmaceutica, ziekenhuizen, enzovoort). Ook hier blijkt Chainlink erg aanwezig, en dan nog wel in Zuid-Korea, het land dat als één van de beste uit de Coronacrisis is gekomen en dat het grootste Aziatische land is voor wat betreft plastische chirurgie (je dacht toch niet dat al die K-pop sterren er natuurlijk zo goed uitzagen?).

Chainlink kondigde aan dat het dankzij een samenwerking met FLETA een blockchain zal opzetten die het mogelijk maakt voor medische professionals om gegevens van patiënten op een betrouwbare manier aan elkaar door te geven.