Bitcoin Update: laat je niet gek maken | Door Bitcoin Debuut

De meest populaire Cryptocurrency artikelen vind je op Bitcoinhelper! Iedere week speuren wij de Cryptocurrency space af op zoek naar leuke, maar vooral interessante Cryptocurrency artikelen. Ook hebben wij een aantal samenwerkingsverbanden met partijen die artikelen schrijven, zoals Bitcoin Debuut, Current Crypto, Cryptotips, DCT, Koopbitcoinhulp.nl en natuurlijk Mr. Coingrats! 

 

Wil je nog meer Cryptocurrency Artikelen lezen klik dan op een van onze partners en bekijk de website!

De bitcoin koers zat afgelopen week overduidelijk in een downtrend. Voor veel Youtubers en andere analisten reden om met prachtige oneliners de aandacht te trekken en paniek te zaaien. In deze update laat ik jou zien waarom er absoluut geen reden voor paniek is! De breakout waar iedereen het over had, is helemaal geen breakout en bitcoin begeeft zich nog steeds in bullish territorium!

Opwaartse trendlijn doorbroken

Bitcoin is er afgelopen week niet in geslaagd om weer boven de 200 MA en EMA uit te komen en te blijven (rode kruis). Met als gevolg dat de koers onder de opwaartse trendlijn vanaf begin augustus is uitgekomen. Gister was daar dan eindelijk de verwachte bounce (zwarte pijl) rond $11.400. Dit is een belangrijk prijsniveau om vast te houden. Vanaf hier kan bitcoin de komende dagen een nieuwe poging gaan doen om alsnog boven het gebied van de 200 MA en EMA uit te komen. De prijsontwikkeling op de 1-uursgrafiek (korte termijn) is inderdaad bearish, maar vergeet niet dat de algehele marktstructuur nog steeds bullish is!

Het was geen breakout

Afgelopen week zat de koers in een downtrend en afgelopen vrijdag was daar volgens vele de neerwaartse uitbraak uit de rising wedge of opwaartse trendkanaal. Jullie hebben ze ongetwijfeld voorbij zien komen: “20% dump before bullrun” of “Bitcoin bearisch breakout” en ga zo maar door. In de grafieken hieronder laat ik jou zien dat er helemaal niet zoveel aan de hand is. In mijn ogen heeft er ook geen breakout plaatsgevonden, om één simpele reden: de breakout is nooit bevestigd met een piek in volume, zie grafiek hieronder……….LEES VERDER

 

Dit Artikel verscheen  als eerste op op Bitcoin Debuut! 

Bitcoin-grafiek-breakout

Wil je meer Cryptocurrency Artikelen lezen bekijk dan de meest recente uploads hieronder, of zoek per onderwerp op onze artikelen homepage. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *