Bitcoin (BTC) bull case: Aantal financiële adviseurs dat investeert in bitcoin zal in 2021 verdubbelen

Bitwise Asset Management, een grote cryptocurrency fondsbeheerder, publiceerde onlangs een enquête gehouden onder 1.000 financiële adviseurs. De adviseurs beheren gemiddeld $50 tot $100 miljoen.

Bitwise meldt op basis van de resultaten dat het aantal adviseurs dat investeert in crypto met bijna 50% is toegenomen in 2020 ten opzichte van 2019, en verwacht dat dit in 2021 zal verdubbelen.

Ook meldt Bitwise dat 17% van de ondervraagden overweegt om in 2021 hun eerste crypto investering te maken. De grootste reden om crypto in te stappen is het “niet-gecorreleerde rendement met andere activa.” Ook het indekken tegen inflatie is een groeiende motivator.

Daarnaast krijgen de adviseurs steeds meer vragen van klanten over crypto; 81% van klanten vroeg naar crypto in 2020 tegenover 76% in 2019. Daarnaast worden de adviseurs steeds optimistischer over de koers; 15% verwacht dat bitcoin (BTC) meer dan $100.000 waard zal zijn binnen 5 jaar, in 2019 was dat pas 4%.

Bitwise zegt dat de resultaten van de enquête vooral een herinnering zijn hoe vroeg het eigenlijk nog is voor crypto als reguliere activaklasse:

“Slechts 10% van de ondervraagde adviseurs heeft momenteel een allocatie in crypto. Toch gaan de zaken snel: dat aantal zal naar verwachting meer dan verdubbelen in 2021, waarbij nog eens 17% van de adviseurs aangeeft dat ze dit jaar ofwel “zeker” of “waarschijnlijk” met een toewijzing zullen beginnen. De grootste ontwikkelingen die dit aantal zouden kunnen verhogen, draaien om regulering en de lancering van een bitcoin ETF.”

De markt is optimistischer geworden over de kans op een goedkeuring van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Securities and Exchange Commission (SEC), nu een nieuwe voorzitter wordt aangewezen.

The post Bitcoin (BTC) bull case: Aantal financiële adviseurs dat investeert in bitcoin zal in 2021 verdubbelen appeared first on Crypto Insiders.