Bitcoin uitleg

Bitcoin misschien wel de meest populaire Digitale-munt van de hele wereld. Maar wat is Bitcoin nu precies. Op deze pagina, vind je de Bitcoin uitleg en verwijzen wij je naar die pagina’s waar goede informatie te vinden is. 

Er zijn diverse partijen die schrijven over Bitcoin en je tal van informatie geven over de technologie daarachter. Zie bijvoorbeeld het onderstaande artikel, op de misschien wel meest populair Bitcoinpagina ter wereld. 

De basis voor nieuwe gebruikers

Door Bitcoin.org

 

Als nieuwe gebruiker kunt u met Bitcoin aan de slag zonder de technische details te begrijpen. Als je eenmaal een Bitcoin portefeuille op je computer of mobiele telefoon hebt geïnstalleerd, zal deze je eerste Bitcoin adres genereren en kun je er meer maken wanneer je er een nodig hebt. Op Bitcoin.org lees alles over: 

  • Saldo’s
  • Transacties
  • Verwerking 
  • Overig

Wat is Bitcoin? Alles over Bitcoin, de blockchain en meer!

Door: Current Crypto

 

Bitcoin is een peer-to-peer netwerk dat met behulp van de blockchain technologie transacties mogelijk maakt van de ene persoon tussen de andere zonder tussenkomst van derde partijen zoals banken. Het maakt volledig decentrale transacties mogelijk en doet dit allemaal tegen lage kosten en meer privacy voor de gebruikers. Bitcoin wordt ook wel het internet van het geld genoemd. Iedereen kan deelnemen aan het netwerk zonder dat iemand hier ook maar iets aan kan doen.

Wikipedia: What is Bitcoin

Door: Wikipedia

 

Natuurlijk kun je ook op Wikipedia een hoop informatie over Bitcoin vinden. Zie onderstaande inhoudsopgave.

Bitcoin kopen

Heb jij je goed verdiept in Bitcoin en sta je op het punt om deze aan te kopen, bekijk dan ook zeker onze Bitcoin Kopen pagina. Hier vind je bijvoorbeeld alle Nederlandse Brokers waar je veilig jouw eerste Cryptocurrencies kunt aanschaffen. Toch meer uitleg nodig over hoe nu op de door jou uitgekozen exchange Bitcoin te kopen, bekijk dan op onze Extra uitleg pagina de videos’.