Wat is Bitcoin

Waar betrouwbare Bitcoin informatie te vinden

Wat is Bitcoin en waar kan ik de meest betrouwbare Bitcoin informatie vinden? Op deze pagina vind je uiteraard de antwoorden. Bitcoin is misschien wel de meest populaire Digitale-munt van de wereld, maar wat is Bitcoin nu precies. Op deze pagina vind je verschillende verwijzingen naar websites die dit goed weten uit te leggen. Maar voordat je start, bekijk zeker onderstaande video!  

De basis voor nieuwe gebruikers

Door Bitcoin.org

Als nieuwe gebruiker kunt u met Bitcoin aan de slag zonder de technische details te begrijpen. Als je eenmaal een Bitcoin portefeuille op je computer of mobiele telefoon hebt geïnstalleerd, zal deze je eerste Bitcoin adres genereren en kun je er meer maken wanneer je er een nodig hebt. 


Op Bitcoin.org lees alles over: 

  • Saldo’s
  • Transacties
  • Verwerking 
  • Overig

Wat is Bitcoin? Alles over Bitcoin, de blockchain en meer!

Door: Current Crypto

 

Bitcoin is een peer-to-peer netwerk dat met behulp van de blockchain technologie transacties mogelijk maakt van de ene persoon tussen de andere zonder tussenkomst van derde partijen zoals banken. Het maakt volledig decentrale transacties mogelijk en doet dit allemaal tegen lage kosten en meer privacy voor de gebruikers. Bitcoin wordt ook wel het internet van het geld genoemd. Iedereen kan deelnemen aan het netwerk zonder dat iemand hier ook maar iets aan kan doen.

Wikipedia: What is Bitcoin

Door: Wikipedia

 

Natuurlijk kun je ook op Wikipedia een hoop informatie over Bitcoin vinden. Zie onderstaande inhoudsopgave.