5 redenen waarom Telegram zo populair is in cryptocurrency

Cryptocurrency Artikelen | Cryptocurrency telegram door Admin

Telegram is snel populair geworden in zowel de Nederlandse als Internationale cryptogemeenschap. De vraag is waarom deze berichtenserver zo in opmars is? Wij van Bitcoinhelper zijn opzoek gegaan naar de vier meest ogenschijnlijke antwoorden. 

 

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Telegram praat mee

Gezien het feit Crypto-telegram nog steeds in opmars is, vragen wij ons af waarom dit social-media kanaal het heeft gewonnen van bijvoorbeeld een Facebook en Instagram. Uiteraard moeten we Twitter niet vergeten, maar we zien dat dit platform ook veelvuldig wordt gebruikt voor cryptocurrency relateerde onderwerpen.

In dit artikel nemen we vier mogelijke aspecten onder de loep die hebben geleid tot de sterrenstatus van Telegram. 

Privacy

Een van de redenen waarom dit platform zo ongekend populair is geworden is naar onze mening vanwege de privacy dit dit platform haar gebruikers biedt. Hoewel dit in de volksmond onderwerp van gesprek is geweest en stuitte op weerstand, vinden de gebruikers dit een welkome eigenschap in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Facebook en Instagram. 

 

Gebruikers die ervoor hebben gekozen om de end-to-end-coderingsfunctie van Telegram in te schakelen, zijn volledig anoniem. In landen waar het bijvoorbeeld niet is toegestaan om te handelen in cryptocurrencies biedt deze dienst uitkomst. 

Beschikbaarheid op meerdere platformen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Whats-app waar je toegang moet hebben tot een mobiele applicatie, is Telegram platformonafhankelijk; Je kunt dus zelf bepalen waar en hoe je dit platform gebruikt. Ook kunnen berichten via verschillende platformen en applicaties worden gesynchroniseerd. Je kunt dus een gesprek starten op bijvoorbeeld je mobiele telefoon en deze afmaken op de PC thuis. Ook is het fijn dat je als gebruiker niet direct je telefoonnummer hoeft prijs te geven en andere gebruikers je kunnen vinden via je opgegeven screenname. 

Nieuwskanalen

Aangezien Telegram zowel geautomatiseerde bots als RSS-services ondersteunt, kun je snel bijvoorbeeld nieuws en belangrijke berichten delen met grote groepen gebruikers. Handig voor bijvoorbeeld bedrijven en websites die gespecialiseerd zijn in het delen van Nieuws. Voor de gebruikers natuurlijk ook echt een plus, want je blijft zo 24/7 goed up-to-date van de laatste ontwikkelingen en trends. Zeker wel zo handig in een omgeving waar de verandersnelheid maximaal hoog is. 

Prijs bots

In tegenstelling tot verschillende andere social-media kanalen, is Telegram erg gespecialiseerd in het aanbieden van Bot-services. Verschillende groepen, handelaren en dus bedrijven maken handig gebruik van deze functie en bieden zogenaamde cryptocurrency Price bots aan. Kortom via Telegram blijf je zeker op de hoogte, niet alleen van het laatste nieuws, maar zeker ook van de laatste prijsontwikkelingen van je favoriete cryptocurrency.

Meepraten over Cryptocurrencies

Wil jij nu ook meepraten over Bitcoin en Cryptocurrencies? Sluit je dan gezellig aan bij het Bitcoinhelper Telegram kanaal. In deze groep praten wij 24/7 over cryptocurrencies en kun je al jouw vragen stellen. Uitermate geschikt voor als je nieuw bent in deze omgeving!  Klik hier om direct naar ons kanaal te gaan. 

Recente uploads

Waarom kijken wij naar de Bitcoin dominantie?

The post Waarom kijken wij naar de Bitcoin dominantie? appeared first on TradePremium.TradePremiumRead More Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer...

Read More

De samengestelde jaarlijkse groei van Bitcoin is een ongekende 200% CAGR

Er zijn rendementen opgeleverd door Bitcoin (BTC) die in de geschiedenis ongekend zijn en uiteindelijk Tesla-aandelen in het stof achterlaten. Dit wordt aangegeven door nieuwe gegevens van CaseBitcoin. Deze verdiept...

Read More

Met een investering van $ 50 miljoen breidt Blockchain-sportfirma Chiliz uit in de VS

Dinsdag kondigde Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz, aan dat de grote blockchain-sportonderneming een uitbreiding plant van $ 50 miljoen in de Verenigde Staten. Het bedrijf zet een kantoor in New...

Read More

PayPal koopt crypto-bewaarbedrijf Curv voor enorm bedrag

De wereldbekende betalingsorganisatie PayPal heeft naar verluidt besloten om het crypto-bewaarbedrijf Curv over te nemen, met prijsschattingen variërend van $200 tot $500 miljoen. Zo gaf het Israëlische nieuwsplatform Calcalist aan...

Read More

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *