#14 Wat is een node? • • Een node is een apparaat, die als onafhankelijke eenheid kan worden beschouwd en wordt door e…

#14 Wat is een node?


Een node is een apparaat, die als onafhankelijke eenheid kan worden beschouwd en wordt door een gebruiker geïnstalleerd. Een node functioneert na het installeren onafhankelijk binnen een geautomatiseerd netwerk. Binnen het Bitcoin-netwerk zijn er verschillende nodes, maar welke zijn dit?


Volwaardige nodes zijn essentieel binnen het Bitcoin-netwerk, omdat zij het netwerk ondersteunen en beveiligen. Deze nodes zijn verantwoordelijk voor het verifiëren van transacties en blokken. Daarnaast hebben volwaardige nodes een volledige kopie van de blockchainnen en kunnen zij nieuwe transacties en blokken naar de blockchain sturen.


Super nodes zijn verdeelpunten die als informatie en communicatiebrug fungeert. Deze nodes zijn tegenover de (hidden) volwaardige nodes dan ook publiekelijk zichtbaar. Een betrouwbare super node is 24/7 online en onderhoudt verbindingen tussen andere nodes om transacties en updates te versturen.


Miner nodes verzamelen met hun rekenkracht (hash power) transacties en clusteren deze in een blok. Hiervoor ontvangen zij een beloning in Bitcoin.


De lichtgewicht cliënten maken gebruik van het Bitcoin-netwerk en fungeren als eindpunt binnen het netwerk.


Verder is er vaak onduidelijkheid wat het verschil nu is tussen een volwaardige en miner node. De volwaardige node controleert en verifieert transacties, terwijl de miner node met zijn rekenkracht een nieuw blok probeert te vinden om zo de beloning te claimen.


📸 @cointelegraph
Read More Cryptospeurder Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste cryptocurrency nieuws, artikelen en Youtube video’s? Abonneer je dan op ons Telegram Kanaal: @Cryptocurrencynieuws 

Heb je vragen over Starten met Bitcoin en/of Cryptocurrency join dan zeker onze Telegram groep. 

Bekijk hier het Nieuwsoverzicht / Cryptocurrency Artikelen / Youtube Video’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *